lk basımı 2017 yılında gerçekleşen "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı” kitabı; Gıda Bilimi ve Teknolojisi konular yanında güncel konuları da detaylı bir şekilde kapsayarak Genişletilmiş 2. Baskısı ile okuyucular ile buluşmaktadır. 13 farklı bölümden oluşan bu kitap temel olarak Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı ile Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularını içermektedir. Kitapta ; Gıda Muhafaza Teknikleri; Gıdaların Kimyasal Bileşimi; Gıda Üretimi; Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Öğeleri; Gıda Güvenliği Kavramı, AB Ülkeleri ve Türkiye’de Gıda Güvenliğinin Genel Durumu; Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri; Türk Gıda Mevzuatı ve Gıda Denetimi, Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler; Gıda Maddeleri ve Mikroorganizma İlişkisi; Gıda İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Sağlama Olanakları; Gıda İşletmelerinde Temizlik, Dezenfeksiyon, Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları; Türkiye’de Coğrafi İşaret Koruması ve Coğrafi İşaret Örnekleri ile Gastronomi Kavramı ve Turizm Alanında Gastronominin Önemi konularında detaylı bilgiler yer almaktadır.
Kitapta yer alan bölümler Gıda Sektörü, Üniversitelerin Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veteriner Hekimliği Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Turizm Fakültelerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde, Yiyecek-İçecek ve Konaklama İşletmeleri Çalışanları öğrenim gören öğrenciler için yararlı bilgiler içermektedir. Tüm öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve bilgilerin mezunların çalıştığı ilgili alanlarda kullanılması ile halk sağlığına ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.